Kompetenčni center Opcomm - soustanovitelj mednarodnega IoT Foruma

PUBLISHED_ON Thursday, 20 June 2013

There are no translations available.

Objava za medije

20.06.2013, Ljubljana

Kompetenčni center OpComm v okviru Tehnološke mreže ICT postal ustanovni član IoT Foruma

Letošnji teden interneta stvari (IoT Week 2013) je potekal v Helsinkih med 17. in 20. junijem. V sredo zvečer 19. junija pa je v hotelu Scandia Grand Marina potekal ustanovni sestanek mednarodnega združenja IoT Forum, katerega soustanovitelj je tudi Zavod tehnološka mreža ICT, ki vodi in upravlja kompetenčni center OpComm.

iot forum founders

IoT Forum z uradnim imenom International IoT Forum ima sedež v Ženevi in v tem trenutku združuje štirinajst organizacij in podjetij na področju interneta stvari (IoT - Internet of Things) iz celega sveta, ki so hkrati tudi ustanovitelji. Seznam ustanovnih članov obsega: Alexandra Instituttet A/S, Copenhagen Business School, Dunavnet d.o.o., Easy Global Market SAS, ESP Central Limited, Grundfos, ICT Technology Network Institute, Institute for Information Industry, Hildebrand, Mandat International, Nabto, ISSNIP, Hochschule Luzern T&A in University of Surrey.

iot forum pathPri tem gre poudariti, da je eden od pomembnih mejnikov na poti nastajanja mednarodnega IoT Foruma tudi Bled, ki je lansko leto gostil IoT Forum v okviru drugega mednarodnega dogodka Living bits and things 2012. Prvemu srečanju v Berlinu leta 2011 so sledile Benetke v juniju 2012, novembra 2012 pa je IoT Forum, ki je deloval še kot neformalno združenje, gostil Bled. Prihodnje leto se IoT Forum seli na "otok", v London, predvidoma ponovno v juniju.

Na ta način sta tako Slovenija, ki letos organizira na Bledu že tretji Living bits and things 2013 dogodek in tudi Tehnološka mreža ICT ter Komeptenčni center OpComm, dobili posebno priznanje za delo, prispevke in rezultate na področju Interneta stvari v CSEE (Central & South East Europe) regiji.

Poslanstvo IoT Foruma obsega štiri glavne točke in sicer:

-> približevanje Interneta stvari širši skupnosti;
-> širjenje vrednosti in vrednot, ki jih ima in prinaša Internet stvari;
-> gradnja in vzdrževanje skupnosti Interneta stvari;

-> povezovanje in sodelovanje ICT sektorja in Interneta stvari z drugimi področji in panogami.

Za več informacij smo na voljo na info@ict-slovenia.net.

Connect via Linkedin Follow us on Facebook